Bitcoins veilig bewaren, hoe doe je dat?

bitcoincryptocurrencyledgertrezorwallet 25 augustus 2017

Bitcoins veilig bewaren

Het is vaak genoeg voorgekomen dan mensen online beroofd zijn van hun Bitcoins door hackers of omdat je deze simpelweg verloren bent door bijvoorbeeld een computer crash terwijl je toch er zeker van bent dat je dit goed op orde had. De grote vraag is dus natuurlijk: Bitcoins veilig bewaren, hoe kan ik dat het beste doen?

Hoe wij onze Bitcoins bewaren

Na enige tijd onderzoek gedaan te hebben zijn er dus 2 methodes die wij het meest veilig beschouwen om jouw Bitcoins  &  andere coins veilig te bewaren. De zogenoemde paper wallet of hardware wallet. Zelf gebruiken wij de hardware wallet voor de meeste coins om deze veilig te bewaren. Bovendien is het niet altijd mogelijk om alle coins op een hardware wallet op te slaan omdat deze nog niet ondersteund worden. Dus om deze veilig te bewaren gebruiken wij de paper wallet variant.

Wat is een paper wallet?

Een paper wallet is een term die interessant klinkt. In de praktijk is het erg simpel, je schrijft je public & private key ergens op. Dit bewaar je op een veilige plek waar alleen jij het weet te vinden. Met deze keys kan je toegang krijgen tot je wallet. Het belangrijkste van de paper wallet is dat deze offline is en dus niet door hackers gestolen kan worden.

Voordelen paper wallet:

  • Offline je bitcoins veilig bewaren
  • Geen hardware wat kapot kan gaan

Nadelen paper wallet:

  • Private-key overtypen kan erg vervelend zijn

Hieronder vindt je een video met een uitleg over hoe je een paper wallet goed kan aanmaken via online tools.

Wat is een hardware wallet?

Hardware wallets zijn kleine apparaten die jouw Bitcoins of andere coins veilig offline opslaan. De meeste hardware wallets worden met software geleverd zodat je via jou computer je coins kan overzetten naar deze hardware wallet, die overigens altijd aan te sluiten is met een USB aansluiting. Bekende hardware wallets zijn o.a. Ledger Wallet & Trezor Wallet.

Voordelen hardware wallet:

  • Altijd toegankelijk
  • Software om wallet te beheren
  • Klantenservice bij problemen met hardware
  • Offline, zeer goed beveiligd

Nadelen hardware wallet:

  • Kan kapot gaan (wel diverse manieren om wallet alsnog te herstellen)

Al met al adviseren wij een hardware wallet te nemen voor de coins waar dit mogelijk is voor jou.

Delen op social media