Wat is Bitcoin en wat kan ik met een Bitcoin?

bitcoincryptocurrencydigitaal geldvaluta 24 augustus 2017

Wat is Bitcoin ?

Wat is Bitcoin precies? Het is een nieuwe vorm van valuta. De kenmerken van Bitcoin zo uniek maken zijn: decentraal, neutraal, revolutionair, van iedereen, geen inflatie & innovatief. Bitcoin is vergelijkbaar met betaalmiddelen zoals de EURO’s en dollar’s. In ruil voor Bitcoin kan je fysieke producten aanschaffen. Dit is slechts 1 van de mogelijkheden van Bitcoin. Bitcoin wordt een digitale valuta genoemd. De koers van de Bitcoin schommelt van dag tot dag. De schommelingen worden veroorzaakt door vraag & aanbod.

De achterliggende technologie van Bitcoin

Het belangrijkste bij Bitcoin is dat het decentraal is. Dit is mogelijk omdat Bitcoin werkt met een blockchain. Een blockchain is vergelijkbaar met een boekhouding, alleen dan een boekhouding waar iedereen bij kan en die niet met terugwerkende kracht aanpasbaar is. Hierdoor kan iedereen elke transactie inzien die wordt uitgevoerd op het Bitcoin netwerk. De zogenoemde blockchain wordt door allerlei computers over de hele wereld gecontroleerd en bijgehouden.

Bitcoin koers

De koers van de Bitcoin wordt bepaald door vraag & aanbod. Er zijn in totaal 21 miljoen Bitcoins beschikbaar waarvan er vandaag de dag 16,525.175 miljoen van in omloop zijn. Omdat er steeds meer geld zoals dollar’s of euro’s in Bitcoin wordt gestopt stijgt de waarde naar ongekende hoogtes. De koers van Bitcoin kan je goed onderzoeken op coinmarketcap.com.

Hoe komen er meer Bitcoins bij?

In totaal zullen er 21 miljoen Bitcoins beschikbaar zijn. De verwachting is dat deze totale hoeveelheid in het jaar 2140 pas volledig in omloop zullen zijn. Bitcoins komen erbij door Bitcoin miners.

Wat zijn Bitcoins miners?

Bitcoins miners zijn mensen of bedrijven die zich bezig houden met het oplossen van extreem moeilijke rekensommen. Door deze rekensommen uit te rekenen kan het Bitcoin netwerk transacties verifiëren en valideren. Omdat deze rekensommen zoveel rekenkracht & stroom vragen worden de miners beloond in Bitcoins.

Wie heeft Bitcoin uitgevonden?

Bitcoin is in 2009 door Satoshi Nakamoto ontwikkeld en uitgebracht onder leiding van het Bitcoin Core Dev Team. Wie Satoshi Nakamoto precies is, is helaas voor iedereen onduidelijk. Het Bitcoin idee is oorspronkelijk al bedacht in 1998 onder de naam BitGold door een groep cypherpunks.

Wat is een cypherpunk?

Een cypherpunk is een activist die er naar streeft om cryptografie & privacy technologie te verbeteren op sociaal & politiek vlak.

Bitcoin kopen

Je kan online gemakkelijk Bitcoins kopen met verschillende betaalmethodes zoals iDEAL, creditcard, SEPA & PayPal. In onze sidebar kun je meteen Bitcoins kopen via Bitonic, hier kan je snel & eenvoudig Bitcoins kopen met iDEAL. Als je Bitcoins wilt kopen moet je deze naar een wallet sturen. Hoe je jouw Bitcoins veilig kunt bewaren lees je hier.

Delen op social media